TURNAUKSEN SÄÄNNÖT

Pelitavat

Ikäluokka / peliaika / pelitapa / pallo

T9: peliaika 2x15min - pelitapa 5 v 5 - pallo 3

T10: peliaika 2x15min - pelitapa 8 v 8 - pallo 4

T11: peliaika 2x15min - pelitapa 8 v 8 - pallo 4

T12: peliaika 2x20min - pelitapa 8 v 8 - pallo 4

T13: peliaika 2x20min - pelitapa 8 v 8 - pallo 4

T14: peliaika 2x30min - pelitapa 11 v 11 - pallo 5

T15: peliaika 2x30min - pelitapa 11 v 11 - pallo 5

Turnauksessa noudatetaan oman ikäluokan Kaikki Pelaa -sääntöjä. Leikkimaailmassa pisteitä ei lasketa ja sarjataulukoita ei tehdä. Käytössä on Fair Play -kortit.

Turnauksen peliaikamaksimi / joukkue / päivä ikäluokittain:

T8-T11: 120 min eli 4 ottelua

T12-T13: 160 min eli 4 ottelua

T14-T15: 180 min eli 4,5 ottelua

Säännöt - T9

Pelijärjestelmä 4 kenttäpelaajaa + maalivahti. Kotijoukkue valitsee kenttäpuoliskon ja vierasjoukkue aloittaa pelin. Vaihdot ovat edestakaiset ja lentävät. Peliaika on 2 x 15 min.

Tuomari käyttää vain vihreää erotuomarikorttia. Tilanteen niin vaatiessa, pelaajaa voidaan huomauttaa tai hänet voidaan poistaa kentältä. Joukkue saa kuitenkin jatkaa täysilukuisena.

Maalipotkun voi antaa mistä tahansa rangaistusalueen sisältä. Jos maalipotku menee ilmassa yli puolen kentän, vastapuolen joukkueelle tuomitaan keskiviivalta epäsuora vapaapotku. Maalivahti saa ottaa pallon käteen, jos oma joukkue palauttaa sen hänelle pelaten jalalla tai muulla kehonosalla.

T9-ikäluokassa on käytössä normaali rajaheitto. 

Valmentajat ja huoltajat pitävät huolen, että joukkueet ovat ajoissa ennen ottelun alkua kentällä valmiina aloittamaan ottelun. Kun ottelu on ohitse, suoritetään kättelyt ja siirrytään pois kenttäalueelta.

Säännöt - muut ikäluokat

Ikäluokissa T10 ja T11 peleissä on käytössä paitsioalue. Rangaistusalueen tasalta alkavan ja päätyrajan välinen alue on paitsioaluetta, jossa paitsiosääntö on voimassa.

Otteluohjelmassa vierasjoukkueeksi merkitty aloittaa ottelun. Kentällä kerrallaan on joukkuetta kohti sarjasta riippuen 5-11 pelaajaa. Vaihto-oikeus vapaa, ns. lentävät vaihdot. Kentältä poistuvan pelaajan tulee poistua kentältä ennen kuin vaihtopelaaja astuu kentälle.

Jos joukkue luovuttaa ottelunsa tai ei saavu ajoissa pelipaikalle, tuomitaan se hävinneeksi 0-3.

 

Otteluissa pelipaitojen ollessa liian samankaltaiset, vierasjoukkue järjestää itselleen vaihtoehtoisen peliasun.

 

Joukkueiden järjestys määräytyy alkusarjan lohkossa seuraavasti:

1) Joukkueen pisteet (voitosta 3 pistettä, tasapelistä 1 piste)
2) Maaliero
3) Tehtyjen maalien määrä
4) Keskinäinen ottelu
5) Arpa

Jos peli päättyy tasan varsinaisella peliajalla välierä- ja jatko-otteluissa, joissa ei pelata sarjaa, mennään suoraan rangaistuspotkukilpailuun. Rangaistuspotkukilpailut suoritetaan kolmella pelin lopussa kentällä olleella pelaajalla, jonka jälkeen pelaaja kerrallaan (eri pelaajat) ratkaisuun saakka.

Yleiset säännöt

Jury

Kaarina-turnauksen juryn jäsenet valitaan kun ilmoittautuminen on päättynyt. Juryyn kuuluu turnauksen, joukkueiden ja erotuomareiden edustaja.

Kentät

Kaikki ottelut pelataan nurmi- tai kumirouhekentillä. HUOM! Sääolosuhteiden vaatiessa voimme joutua käyttämään varakenttinä hiekkakenttiä.

 

Pelaajan joukkue

Pelaaja voi edustaa turnauksessa vain yhtä joukkuetta. Pelaaja pelaa vain siinä joukkueessa, johon hänet on ennen turnausta ilmoitettu.

Palkinnot

Ikäluokissa T10-T15 kolme parasta joukkuetta palkitaan mitalein (max. 20 mitalia / joukkue). Voittajajoukkueille jaetaan myös Kaarina-turnauksen voittopokaali. Ikäluokassa T9 kaikille pelaajille jaetaan mitalit ja kunniakirjat. Jokaisen joukkueen tsemppari saa palkinnon.

Tuomarit

Kaarina-turnauksen tuomitsevat SPL Länsi-Suomen piirin asettamat tuomarit. Ikäluokissa T8-T11 ottelussa tuomitsevat koulutetut pelinohjaajat.

 

Varoitukset ja kentältäpoistot

Turnauksessa ei ole kertyviä varoituksia. Kentältäpoisto kahdella varoituksella ei aiheuta lisäpelikieltoja. Suora kentältäpoisto aiheuttaa yhden (1) ottelun pelikiellon. Pelikielto kärsitään joukkueen seuraavassa ottelussa. Turnauksen varoitukset ja pelikiellot eivät vaikuta joukkueen sarjatoimintaan.

 

Yli-ikäisyys

Joukkueessa sallitaan neljä (4) yli-ikäistä pelaajaa, joista kaksi saa pelata kerrallaan kentällä. Yli-ikäiset pelaajat nimetään ko. joukkueeseen ennen turnauksen alkua. Yli-ikäinen pelaaja voi olla ainoastaan yhden vuoden yli-ikäinen. 

HUOM! Ikäluokissa T8 ja T9 joukkueessa sallitaan kaksi yli-ikäistä pelaajaa, joista yksi saa olla kerrallaan kentällä. Yli-ikäiset pelaajat nimetään ko. joukkueeseen ennen turnauksen alkua. Yli-ikäinen pelaaja voi olla ainoastaan yhden vuoden yli-ikäinen. 

Muita osin toimitaan SPL:n sääntöjen mukaan. Järjestäjä pidättää oikeuden sääntöjen muutoksiin.

© 2020 Kaarina-turnaus